Hopp för Syrien

gavobevis_hopp-for-syrien_previewIngen av oss har kunnat undgå att en av vår tids största flyktingkatastrofer just nu pågår. Syrien håller på att tömmas på en stor del av sin befolkning. Även om många av dessa flyktingar tagit sig till Europa så finns de allra flesta kvar i närområdet i stora flyktingläger längs gränserna i Turkiet och Libanon. En ännu större del av befolkningen har inte möjligheten eller resurserna att fly utan är fångade i striderna. Halva befolkningen är nu flyktingar i sitt eget land.

Eftersom det resursmässigt och säkerhetsmässigt hittills varit omöjligt för oss att på plats göra en insats så engagerade vi oss i projektet ”Hopp för Syrien” vilket betyder att vi varje vecka sänder specialgjorda radioprogram, gjorda av exilsyrier som själva varit och är i den situation som dem de talar till. Det är program som syftar till att ge stöd och råd i den svåra situation man befinner sig i, och även peka på den som är vårt största hopp.

Från början var det ett gemensamt projekt mellan TWR, FEBA, IBRA och oss, men vi har nu helt tagit över spakarna så vi är tacksamma för all stöttning vi kan få.

Möjligheter har också öppnat sig att arbeta vid gränserna och vill du ge till detta är vi mycket tacksamma. Det enda som stoppar oss just nu är ekonomiska resurser.

Eftersom andra organisationer som Röda Korset m.fl. gör ett enastående jobb med att dela ut förnödenheter m.m, så ligger vårt fokus på den mentala och psykologiska biten. Att finnas där som jourhavande medmänniskor som hjälper till att bearbeta trauman och själsliga sår.

Stort tack för gåvan som möjliggör vårt arbete bland Syriens flyktingar!

Efter du har gett kan du skapa ett gåvobevis längst ner!

Belopp

Hopp för Syrien

 kr. 
Personal Info

Donation Total: 100 kr. 

Ger du med någon av metoderna nedan, märk inbetalningen med ”Hopp för Syrien”.

Plusgiro 68 06 80-6
Bankgiro 332-4407
Swish 123 137 49 33

Skapa gåvobevis


0/400