Om Reach Beyond Sverige

(tidigare HCJB Global Sverige)

reachbeyond hcjb logoReach Beyond Sverige arbetar med bl.a. träning och utbildning. Vi samordnar vårt arbete med Reach Beyond internationellt och andra radiomissioner.

Reach Beyond Sverige arbetar i två olika regioner – det vi kallar Euro-Asia (som består av Östra Europa och västra delen av Asien) och Nordafrika/Mellanöstern.

World by Radio

Ett projekt, initierat av Reach Beyond/HCJB:s missionsledare 1985, syftar till att alla människor på jorden ska kunna lyssna till evangeliet via radio på ett språk som de förstår. Här samarbetar Reach Beyond med andra radiomissioner för att vara så effektiva som möjligt. För att genomföra det behövs research för att hitta lämpliga radioproducenter men också utbildning i radioproduktion.

Träning

För att kunna göra radioprogram på olika språk krävs människor som talar språket. Men dessa behöver lära sig hur man gör radioprogram och det är där som Reach Beyond kommer in. Vi håller i utbildning för dessa människor, hjälper till att konstruera studios samt hjälper till med utrustning m.m.

Utrustning

Reach Beyond Sverige lägger stor vikt vid att göra en liten och enkel studio som är lätt att sköta. De program som är aktuella att göra är i de flesta fall produktioner som sänds vid ett senare tillfälle. En enkel utrustning kan bestå av en bärbar dator med ljudkort, ett dataprogram för ljudredigering, mikrofoner, hörlurar och högtalare. Med denna till synes enkla utrustning kan man göra mycket bra program.