Digitalal tvillingar

Webbshoppen är en tjänst för att ge möjlighet att ge en gåva för att färdigställa för rehab-huset i Ryssland . Till skillnad från många andra gåvoshoppar får man i den här webbshoppen en direkt koppling till det den produkt man betalat för.  Efter köpet skickar vi en länk till den fysiska produktens ”digitala tvilling”. 

Exempel på en digital tvillingEn digital tvilling är en virtuell representation av en fysisk produkt. Vid betalningstillfället finns typ-bilder på respektive produkt i webbshoppen. Den bilden finns också på den digitala tvillingen till att börja med. När produkten är inköpt och finns på plats i rehab-huset kommer uppdateringar på respektive produkt. Varje  produkt fotograferas, och dess digitala tvilling uppdateras med en bild – inte bara en produktbild på ett annat exemplar, utan en bild (eller flera bilder) på exakt det exemplaret som gåvogivaren skänkt pengar till.

På det här sättet vet man, som gåvogivare, att pengarna kommer fram till precis det ändamålet man gett pengar till. Det blir väldigt tydligt att en liten gåva från mig här i Sverige kan få stor påverkan för någon behövande i Ryssland, om man också får se en bild på en person som sitter på en stol som jag varit med och betalat för…

När betalningen är genomförd får man direkt ett mail med bekräftelse på betalningen. Inom någon eller nåra dagar är den digitala tvillingen färdig, och då skickar vi ett mail till gåvogivaren, med länken till den digitala tvillingen. Inköpet av den fysiska produkten görs när gåvan når vår partner i Ryssland och när det passar i projekt-planen. Det kan ta från några veckor till några månader innan produkten finns på plats i rehab-huset. Då tar vi bilder av produkten, uppdaterar den digitala tvillingen och mailar gåvogivaren igen.