Historik

Vad är Reach Beyond (HCJB Global)?

284832 - alert information paragraph textReach Beyond är en internationell missionsorganisation med personer från många olika samfund och länder. Reach Beyond/HCJB är världens första ännu existerande missionsradioorganisation. Reach Beyond/HCJB har genom radioprogrammen förvandlat människors liv sedan juldagen 1931.

Reach Beyond drivs av en passion att göra människor till lärjungar. Med hjälp av våra verktyg som är media och hälso- och sjukvård, vill vi utrusta den kristna församlingen att vara Jesu röst och Jesu händer för att göra Jesus känd speciellt bland dem som inte hört evangeliet tidigare.

När började Reach Beyond/HCJB sina radiosändningar?

Det första programmet från Radio HCJB sändes juldagen 1931. Clarence Jones och svenskättlingen Reuben Larsson var två av pionjärerna som upplevde en kallelse från Gud att starta en kristen radiostation i Sydamerika. Efter mycket arbete så såg de visionen bli verklighet och det sändes radioprogram dagligen från Quito Ecuador. Man började i enkelhet i ett ombyggt fårstall.

 

Från Radio HCJB till Reach Beyond

Arbetet i Sverige startades i Hestra 1966 under namnet Föreningen Radio HCJB Sverige. Efter den enkla starten flyttade verksamheten till Mariestad. Där byggdes ett radiohus 1977. Kontoret fanns kvar i Mariestad till 2004.

Efter det sköts arbetet av missionsledare och styrelse.

Namnet ändrades från Radio HCJB till HCJB Global, och sedan 2014 heter vi Reach Beyond Sverige för att bättre beskriva att vi vill nå de minst nådda i välden.