Sommarpraktik i Ghana – en livsförvandlande erfarenhet

ghana_internship_09Varje år anordnar Reach Beyond praktik i Ghana för missionsintresserade människor som arbetar, eller kommer att arbeta, inom sjukvården.

Akoma Ntoso, som projektet heter, betyder ”sammanlänkade hjärtan” och innebär att som praktikant följa med erfarna missionärsläkare ut på den ghanesiska landsbygden och genomföra mobila kliniker och vittna om Jesus när tillfälle ges.

Det är ett utmärkt sätt att få visa behövande människor på Guds kärlek och själv känna efter om Gud kallar till missionsfältet utanför Sverige eller inte.

En av årets praktikanter, Grace Hayes, summerar: ”Praktiken var uttröttande men samtidigt väldigt givande. Vi tillbringade en vecka vardera i landets fyra olika regioner och satte upp temporära kliniker och tog emot 100-150 patienter per dag. Det jag tyckte bäst om med resan var att få sitta bredvid missionärsläkarna och lära av dem.

De var väldigt kunniga och villiga att lära oss saker som vi aldrig skulle vetat annars. De involverade oss verkligen i att vårda patienterna.

På kvällarna medverkade vi i bibellyssnarklubbarna. Vi lyssnade på ett kapitel ur Bibeln på radio och diskuterade det, det var coolt att få vara med på det.”

Bibellyssnarklubbarna anordnas av vår samarbetspartner Theovision och är en del i det evangeliserande radioarbetet som de mobila klinikerna är kopplade till.

Låter detta som något för dig eller någon du känner? Kontakta oss så berättar vi mer!
Förutom Ghana blir det även missionspraktik i Ecuador och Rumänien nästa år.

Publicerad i Hälsovård, Praktik.