Coola program med Ice Baby

Har du någon gång känt dig som Mose när Gud kallar dig? Oförmögen och liten i dig själv? Du är i gott sällskap.

I en het, mörk radiostudio i den ghanesiska staden Asamankese sitter en man som heter Samuel. Han är en tystlåten och ödmjuk person. Men så fort micken slås på så blir han Ice Baby med alla som kan ratta in radiostationen Nkonim-FM, där han talar om Gud och spelar medryckande kristen musik.

Ice Baby är en välkänd och uppskattad radioröst bland lyssnarna, och en sak är säker, Ice Baby är en väldigt cool kille.

Hur kommer det sig då att han blir så modig så fort micken slås på? Det började med att han läste just historien om Mose. ”Jag insåg att Mose var väldigt blyg och ödmjuk, och precis som Mose kände jag inte att jag kunde vara en mäktig gudstjänare. Ändå har jag alltid känt att Gud ville använda mig till att sprida evangeliet.

Jag bestämde mig för att välja ett namn som inte hade något med mig att göra, utan som handlade om Gud. Jag valde Ice Baby eftersom man kommer ihåg det. Folk skulle inte behöva se mig, men de kunde höra personen som pratade om Gud.”

Tack vare att han valde att gå samma väg som Mose är han idag en röst som fått leda många till en djupare relation med Jesus.

Publicerad i Media.