Förvandling genom radioprogram i påsk

”Extreme makeover” är en typ av TV-program vi ofta ser och som är populära. Det handlar om att göra om och förända en persons utseende genom plastikkirurgi eller viktminskning eller att gör om hemmet fullständigt.

Man lyfter fram ett före och ett efter förvandlingen. Men det är utsikterna om en andlig ”makeover” som kollegorna vid Reach Beyond i England lyfter fram denna påsk genom ett radioprogram man producerat för ett stort antal sekulära radiostationer i Storbritannien.

UK_Angels3_tweaked_1424503829_680x310Man producerar smarta och kreativa radioprogram som visar på effekten av förvandlingen och tusentals lyssnar.

”Vi tror att Herren har kallat oss att göra kreativa program för sekulära radiostationer” säger Colin Lowther som leder Reach Beyond i England. Tidigare erfarenheter visar att innovativa radioprogram från 30 sekunder till 60 minuter lockar en växande publik förklarar Lowther. ”Vad vi vet är att mer än 80 000 lyssnare (de flesta icke troende) hörde programmet om änglar som sändes över 16 olika stationer runt Storbritannien i julas.”

Programmet som teamet nu gjort handlar om en Påskförvandling. ”I hjärtat av påsken finns budskapet och löftet om en rikare och mer bestående förvandling” säger Lowther. Genom att skickligt väva samman folks intresse för den förvandling de kan se i TV-programmen med innehållet i påsken vill programmakarna uppmuntra lyssnarna att våga ta del av den förvandling den kristna tron kan ge dem.

Publicerad i Europe/Euroasia, Media.