Tre nya FM-stationer kommer att byggas i Mongoliet

Mission_Mongolia_station Mer än 450 000 människor i Mongoliet kommer att kunna lyssna till lokala kristna radiostationer för första gången.  Det är resultatet av en insamlingskampanj som Moody Radio, FEBC och Reach Beyond gjorde tillsammans i juli.

Målet med insamlingskampanjen var att kunna starta tre nya radiostationer i Mongoliet. Kampanjen gick ut över ett antal radiostationer i USA och lyssnarna gav för att de såg att deras investering kommer att ge resultat. Man inte bara nådde målet, man fick in pengar så att det kommer att täcka sändningskostnaderna under det första året.

Kampanjen avslutades med två dagars direktsändningar från Reach Beyonds huvudkontor i Colorado Springs, USA.

Reach Beyond var med och startade en radiostation i Ulan Bator i Mongoliet 2001. FEBC Mongoliet har sedan lagt till sju stationer som återutsänder programmen i andra områden men också har en del egna program.

Enlig ”Operation World” har Mongoliet den åttonde snabbast växande kyrkan i världen men fortfarande är bara 1,2 % av de tre miljoner innevånarna evangeliskt troende. Radio kan vara en nyckel till att nå människorna med evangeliet. Målet för får lokala partner är att etablera en radiostation i var och en av landets större städer.

En av radiostationerna i landet som startades för fyra år sedan har resulterat i att två nya församlingar har bildats med människor som kommit till tro genom radioprogrammen.

Publicerad i Media, Projekt.