Uppdatering från Rohingya

Tänk att få vara delaktig i detta viktiga arbete. Det känns overkligt att vara här igen och så olikt min vardag i Sverige.

Det är som att kliva in i en helt annan värld. Det finns folk överallt och det kryllar av barn. Deras små hyddor, gjorda av presenning och plåttak, ligger tätt intill varandra.

Det bor ca: 21 000 personer i flyktinglägret som kliniken ligger i. Vår klinik har hitintills behandlat över 5 000 personer sedan vi startade i maj. Det går åt en hel del mediciner och många är väldigt sjuka. Vi ser allt ifrån en liten nyfödd som inte får tillräckligt med mat till en gammal man med svarta tänder som lider av andningssvårigheter. Parasiter finns både invärtes och på huden. Många lider av gastrit-besvär.

De flesta är muslimer men ibland finns det tillfällen att be för patienter. Det finns några kristna och fler är nyfikna på vad det innebär. Det finns även en plats dit de kan gå och få höra Guds ord. Så trots allt detta mörker som många har upplevt så kan de ändå få se det levande ljuset som vi kommer med.

Tack för dina böner och för dina gåvor! Du behövs!

Varma välsignelser
Gabriella Egberth

Publicerad i Okategoriserade.