Mediapraktik i England

I en värld där tekniken möjliggör dagliga kontakter med människor runt om i världen, kan ingenting jämföras med att resa utomlands, och umgås med människor från andra kulturer.

UK_Summer_interns_2015_03_tweaked_1443717255_680x310Det är vad Reach Beyonds praktikanter Jacob och Chrissy tyckte efter att ha tillbringat fyra veckor i England den här sommaren, tillsammans med sju andra studenter i ett mångkulturellt samarbete. Medan alla talade engelska – deltagarna kom från Storbritannien, Tyskland, USA och Indien – representerade de mycket olika kulturer.

”En anledning till att du vill åka utomlands beror på att du får erfarenheter av att interagera med människor från olika bakgrunder och olika kulturer”, förklarade Chrissy. ”Det hjälper dig att förstå människor mer, [hjälper dig att bättre] nå dem för Kristus.”

UK_Summer_interns_2015_08_tweakedPraktikanterna, inklusive en blind deltagare från England, arbetade tillsammans med personal från Reach Beyond-UK som samarbetar med Radio Worldwide på en radiokurs. Sommarens utbildning handlade om att producera korta inslag och att göra livesändningar efter några intensiva dagar i klassrummet. Sedan följde en kort kurs i videoproduktion.

”Det är viktigt att lära från folk som har jobbat med detta i många år eftersom de kan berätta vad arbetet är faktiskt innebär” säger Jacob.

Under de två veckornas medieträning producerade eleverna programinslag som sedan sändes via radio. Dessa fem-minuters inspelningar sändes vid olika tidpunkter under hela dagen. På grund av den begränsade antalet deltagare på sommarens program, blev eleverna särskilt nära sammansvetsade samtidigt som det gav dem massor av radiotid och även enskild tid med instruktörerna.

”En av de största fördelarna med denna praktik är att du har en mängd mentorer och lärare som hjälper dig till handling” sa Chrissy.

David Uhles, som leder arbetet för Europa / Eurasien Region, kommenterade att ”teamet verkligen fungerade bra tillsammans. Var och en av deltagarna tog med sig sina egna talanger till gruppen. Jag gillarverkligen att denna praktik täcker ett brett spektrum av medieproduktion. ”

Redan nu planerar för nästa års sommar program i Storbritannien. Kontakta oss om du är intresserad.

Publicerad i Europe/Euroasia, Media, Praktik.