Rehabhuset i Ryssland

Ända sedan 1990-talet har Reach Beyond varit med och stöttat våra lokala medarbetare i Ryssland. Framför allt har de producerat och sänt kristna radioprogram på ett lokalt språk och på så sätt få vara Jesu röst i sin del av Ryssland. Men de vill också vara Jesu händer, och hjälpa utsatta människor. 2014 lades grunden för ett nytt hus på samma tomt där de tidigare byggt ett missionscenter. Det nya huset ska användas på olika sätt för att ta hand om människor som hamnat i missbruk eller utan försörjning. Som så ofta i Ryssland så fortskrider bygget i takt med att pengar kan samlas in, och förhoppningen har varit under flera år att snart få färdigt byggnaden och inreda den för att kunna ta den i bruk. Förra året satte pandemin stopp för att slutföra bygget, men i år hoppas vi kunna samla in det sista som behövs så att huset kan börja användas till hösten.

Reach Beyond Sverige har skapat en webbshop som innehåller allt som saknas för att byggnaden ska bli klar. Nu kan svenska understödjare hjälpa till på ett väldigt konkret sätt, och ge pengar genom att ”köpa” material till bygget. I webbshoppen finns exempelvis ett matbord och tio tillhörande stolar. När någon ”köper” matbordet och betalar för det kan vi skicka de pengarna, inte bara som ett bidrag till bygget, utan för att köpa in just ett matbord.

I webbshoppen finns varor i alla prisnivåer. Vill man ge en större summa kan man ”köpa” en värmepanna. Har man lite mindre budget så kan man sponsra ett par kvadratmeter golvmatta eller några meter golvlist. Oavsett vad man väljer i butiken så får man, efter det att betalningen är genomförd, en så kallad Digital Tvilling, en webbsida med en virtuell representation av det man betalt för. När matbordet är inköpt i Ryssland uppdateras webbsidan med bilder på precis det matbordet som köpts för pengarna givaren betalat. På det sättet ser man att pengarna verkligen når arbetet och används till precis det ändamål man gett till.

Kök utan inredning

Här ska köket inredas. Tak, belysning och väggar är på plats, och inredningen köps in så snart det finns pengar. Kanske vill du hjälpa till med en diskbänk eller ett kylskåp i webbshoppen?

Webbshoppen finns här:
https://www.reachbeyond.se/butik

Publicerad i Europe/Euroasia, Okategoriserade.